недеља, 27. октобар 2013.

Други антикапиталистички марш у Гепингену

Мобилизација је почела неколико месеци раније, уз хиљаде плаката, налепница, и неколико јавних информативних догађаја. Диктаторска демократска власт, је кроз медијске лажи покушала да забрани марш, али се организатор позивао на слободу говора и право на излагање.

Антифа је покушала да блокира возове којим су националисти ишли на скуп, што показује, по ко зна који пут, ко су и шта су ти "антифашисти".

На почетку говор је одржао Michael Brück из Дортмунда. Представник партије "Die Rechte" и говорио је о ситуацији у Дортмунду и Немачкој проузроковане од стране демократа.


Након тога говорио је активиста из Тирингије, о руководству града Гепингена и "антифашистима" који су покушали да блокирају марш.Након ових говора марш је почео, учесници су узвикивали пароле против система, и говорили из звучника током марша.

На маршу су били и гости из Грчке, који су са Немачким друговима разговарали о заједничким проблемима и заједничкој борби ова два братска народа.


Затим је Dieter Riefling, старији саборац из Доње Саксоније одржао говор. Капитализам уништава Немачку, радници постају робови, људи су само бројеви у машини, није им дозвољено да мисле и користе се само за производњу и потрошњу.


Говор је држао и гост из Швајцарске:


Последњи говор је био активисте из Штутгарта, који је предложио националистима да инфилтрирају у систем, и да се укључе се у спортске клубове. Људи неће одбијати људе из свог комшилука који су у фудбалском клубу, на пример. Људи су склони томе да верују шта им познате личности кажу.

Након тога марш је требао да се настави, али полиција није била у стању (или није хтела) да помери са пута "антифашисте", који су протестовали против митинга.
Марш се завршио минутом ћутања за саборца који је умро само дан раније.

Autonome Nationalisten Göppingen

Нема коментара:

Постави коментар