уторак, 30. април 2013.

Религија (хришћанство) и национал социјализам


Саме доктрине национал социјализма и хришћанства су потпуно супротне.

''Национал-социјалистички и хришћански концепт су неспојиви. Хришћанске цркве су изграђене на неизвесности људских бића и покушају за очувањем неизвесности што је могуће већег броја сегмената популације, јер једино на тај начин хришћанске цркве могу задржати своју моћ. Као супротност тому, национал социјализам се темељи на научним основама.'' - Martin Bormann (Мартин Борман)

Религија паралише ум – она не дозвољава човеку да искорачи из простора омеђеног догмом. А то не ваља.

''Када ми национал социјалисти говоримо о Богу, под Богом не подразумевамо – као што то раде наивни хришћани и њихови свештенички израбљивачи – биће слично човеку које седи у неком углу неба. Пре свега, морамо отворити очи људског рода за чињеницу да поред наше неважне планете постоји и безброј других тела у универзуму, од којих су многа окружена, попут Сунца, мањим телима – месецима. Сила која покреће сва ова тела у универзуму у складу са природним законом, је оно што ми називамо Вечни, Свеотац или Свемогући. Тврдња да ова светска сила може да брине о судбини сваког појединца, сваке бактерије на земљи, и да на њу може да се утиче такозваном молитвом или другим запањујућим стварима, је заснована или на одговарајућој дози наивности или на незамисливом тржишном безобразлуку.'' - Martin Bormann (Мартин Борман)

"Супротно од тога, ми национал социјалисти позивамо себе да живимо што је могуће природније - односно да живимо у складу са законима живота. Што темељитије знамо и удовољавамо законима природе и живота, што их се више придржавамо, више одговарамо вољи Вечног; што више гледамо у вољу Вечног, наш успех ће бити већи." - Martin Bormann (Мартин Борман)

Национал социјализам представља јединство човека са природом, и живот у складу са природним законима.

"Следећи неспојивост национал-социјалистичког и хришћанског концепта морамо спречити јачање постојећих хришћанских вероисповијести и одбити им пружити било какву помоћ. Не можемо правити разлику између различитих хришћанских конфесија. Јачање било које хришћанске идеје само ће радити против нас." - Martin Bormann (Мартин Борман)

"Народ који отргнемо од хришћанства и његових агената, свештеника, мора се стално повећавати. Очигледно је да ће се хришћани, са њихове тачке гледишта, хтети и морати бранити од овог губитка власти. Али никада више хришћанство неће задобити утицај међу вођством нашег народа. То мора бити потпуно и коначно уништено." - Martin Bormann (Мартин Борман)

"Ко од нас, дубоко у себи не осећа, ако још увек размишља својом крвљу, снажни осећај срамоте, када, шетајући природом, усред призора снегом прекривених врхова Алпа или долине испуњене маглом, наиђе на призор разапетог Исуса? Богови наших предака изгледали су другачије; били су људи и сваки од њих је у руци носио оружје, представљајући став према животу који је неодвојив од наше расе: став о делима, о човековој одговорности према самом себи. Како је различит овај разапети, представљајући - према његовом изгледу патње, понижења и предаје - квалитете који су потпуно супротни фундаментално херојском ставу наше расе." - Reinhard Heydrich (Рајнхард Хајдрих)

Наш поглед на свет заснива се на непроменљивим законима природе, законима који постоје од настанка света све до данас.

"Хришћанство је религија која је противна природном закону, протест против природе. Гледано из перспективе његове логичне крајности, хришћанство представља систематско гајење људског неуспеха." - Adolf Hitler (Адолф Хитлер)

"Најјачи ударац који је људски род икада задобио је био долазак хришћанства". "Хришћанство је свету донело намерну лаж у религијским темама. Бољшевизам лаже на исти начин када тврди да људима доноси слободу. У старим временима односи између људи и Богова били су засновани на инстинктивном поштовању. То је био свет просвећен идејом толеранције. Хришћанство је било прва религија на свету која је у име љубави истребила своје противнике. Његова основна црта је нетрпељивост." - Adolf Hitler (Адолф Хитлер)

Напор министра за религије Kerrla да национал социјализам поистовети са "позитивним хришћанством" Хитлер је коментaрисао као "племенита намера, али не верујем да је та ствар могућа, и видим препреку у самом хришћанству."

"Што се тиче људи блиских мени", рекао је, "који су, као и ја, побегли од захвата догме, нема разлога да се бојим да ће их се црква дочепати. Побринут ћемо се да црква не шири учења која су у сукобу са интересима државе. Наставит ћемо проповедати доктрину национал социјализма, и млади више неће учити ништа осим истине."

"Гледано на дуже стазе, национал социјализам и религија више неће моћи постојати заједно. Идеално решење би било пустити религије да се прождеру међусобно, без прогона." "Догма хришћанства потпуно нестаје пред напретком науке. Религија мора правити све више и више уступака. Тај мит се буквално руши."

Током првих година система, и непосредно пре тога, Hermann Rauschning је забиљежио Хитлерове разговоре са блиским сурадницима. Према Rauschning-у, конзервативцу у редовима NSDAP који је постао начелник Данзига, Хитлер је рекао о хришћанству:

"Оставимо ситничавост другима. Без обзира да ли је то Стари или Нови завет, или једноставно Исусове изреке, све је то иста стара жидовска превара. Она нас неће ослободити. Немачка црква, немачко хришћанство је превара. Неко може бити само или Немац или хришћанин. Не може се бити и једно и друго... Не желимо да људи једним оком гледају на други свет. Требају нам слободни људи који знају да је Бог у њима самима.''

Хитлер је јасно ставио до знања да га не интересују митови "аријевског хришћанства" или "аријевског Исуса" које су заступали Houston Stewart Chamberlain, Von Liebenfells, и извесни чланови NSDAP.

"Од Исуса не можете направити аријевца, то је глупост", рекао је. Црквени празници, које је хришћанство отело од пагана, требали су бити враћени у оквире паганства. "Васкрс више не представља васкрснуће, већ вечну обнову нашег народа. Божић представља рођење НАШЕГ спаситеља: духа хероизма и слободе нашег народа."

Нема коментара:

Постави коментар